Zomerweken 2020

Home »  Zomerweken 2020

AQUAREL  ZOMERWEEK  IN  FRANKRIJK

Altijd al een week in een mooie, rustige omgeving lekker willen aquarelleren?

In de week van 6 t/m 10 juli ga ik in Frankrijk ( 4 rue de la Corre, 03330 Coutansouze) een zomerweek aquarel organiseren. Het zijn 5 dagen met les van 10.00 uur tot 12.30 uur, dan een goed verzorgde lunch en weer les van 14.00 uur tot 17.00 uur. Lunch, koffie, thee en ander lekkers zijn inclusief in de cursusprijs van 375,- euro.

De zomercursus is geschikt voor alle niveaus omdat ik een maximum aantal deelnemers van 8 cursisten heb. In beginsel wil ik de ochtenden gebruiken om technische aspecten te oefenen zoals diepte, perspectief (sferisch en lijn), bosschages, water, aquareltechnieken. Dit gebeurt onder andere met behulp van landschapsaquarellen van kunstenaars zoals Cézanne om daarna in de middag buiten te werken. Dit gaan wij doen in onze tuin, de directe omgeving en dorpjes in de buurt. Voor wie wil kunnen sommige plekken met een wandeling worden bereikt; voor wie dit niet kan kunnen wij vervoer per auto organiseren. Een en ander is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het  weer maar over het algemeen is het weer in juli prachtig in de Auvergne! Mocht men andere interesses hebben zoals portret of abstract werken kan dat natuurlijk ook! Aan het eind van de dag gaan wij de werkstukken bespreken onder het genot van een glaasje wijn.

Verblijf is mogelijk voor 2 personen in onze gîte. ( www.artcoutansouze.nl ) .  Mocht deze al bezet zijn kan men in de omgeving slaapgelegenheid boeken. Er is van alles: van natuurcampings met huifkarren en yourts tot kasteeltjes. Tevens opent de herberg in ons dorp weer: per half april kan men daar weer reserveren. Dit is op 3 minuten lopen vanaf ons terrein (Relais des Colettes, Coutansouze).

Gezien veel cursisten al materiaal zullen hebben is dit exclusief de cursusprijs; het is wel mogelijk in het atelier verf en los papier per les te kopen en er zijn penselen. Het is wel aan te bevelen een goed aquarelblok voor buitenschilderen aan te schaffen en dit mee te nemen. Na inschrijving ontvangt u een advieslijst van materialen. Ingeschreven is men na ontvangst van het cursusgeld. Men kan tot 2 weken van tevoren afzeggen en ontvangt zijn cursusgeld retour minus 10% administratiekosten.

Voor inschrijven en/ of vragen: info@nussbaum.nl

Ik verheug mij op een inspirerende en gezellige week met jullie,

met hartelijke groeten, Erica Nussbaum Kewerkopf